Sushi omeletrol
Ingrediënten (2 personen):
4 eieren
3 stengels bosui, ragfijn gesneden
1 tl kurkuma
Zwarte peper en zout
100 gr grof geraspte gele paprika
Fry-Light bakspray
80 gr gerookte zalm
2 stuks nori vellen (Gedroogde zeewier)
20 gr wasabi
100 gr kwark
Zoetstof
100 gr gekookte zilvervliesrijst
Fruit azijn zonder koolhydraten bv. appelazijn
Bereidingwijze:
Kook de zilvervliesrijst gaar. Kort afkoelen en meng de rijst met zoetstof en de azijn.
Klop de eieren los en voeg kurkuma, bosui, geraspte paprika (uitgelekt op keukenpapier), peper en zout toe
Spray een beetje FryLight in een anti-aanbakpan en verwarm deze. Bak de helft van het eimengsel in 3 minuten op matig vuur. (Deksel op de pan) als een dunne pannenkoek. Als het ei een beetje gaar is leg je de helft van de zalm op het ei en dek je het af met 1 nori vel. Beetje aandrukken met bakspatel en nog 2 minuten op zacht vuur garen.
Maak de omelet los met een bakspatel en leg hem op een vel huishoudfolie. Laat een beetje uitdampen. Bak ondertussen de 2e omelet. Verdeel de helft van de rijst over het nori vel en druk een beetje aan. Vouw met behulp van de folie de omelet 1 cm naar binnen en druk wat aan. Rol de omelet nu mooi op tot een rol. Vouw de folie terug. Leg de rol in het midden en rol nu strak op. Leg een half uurtje in de diepvries.
Meng de kwark met de wasabi en zout. Snij met een scherp mes de rol in mooie plakken. Gebruik evt. een houten prikkertje.
Serveer de rol met een salade en de wasabi dressing.
Menusuggestie:
Probeer diverse vullingen ipv de zalm: krabsticks, komkommer staafjes, garnalen gegaard, augurk, paprika,
Opmerking: op de dag zelf maken en nuttigen! Variatietip Ook voor een koolhydraat-arme dag: vervang je de rijst door kort gebakken “bloemkoolrijst” Als lunch gerecht laat je de rijst weg!
Eet smakelijk!