Spinaziesoep

 

Ingrediënten:

300 gr spinazie (vers of diepvries)

2 teentjes knoflook

1 rode ui

1 groentebouillonblokje

1 zoete aardappel

2 el geraspte Parmezaanse kaas

100 ml kookroom

100 gr kipreepjes/ hamblokjes

peper naar smaak

 

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd deze in schijfjes.

Snijd de rode ui in stukjes. Fruit de knoflook en ui in olijfolie voeg de spinazie en zoete aardappel toe en bak dit kort mee. Voeg dan de groentebouillon met 1 liter water toe en breng dit aan de kook, voeg de Parmezaanse kaas toe laat dit ongeveer 15 minuten samen koken. Voeg dan de kookroom en wat peper naar smaak toe. Daarna doe je alles in de blender tot het een egaal mengsel is. Voeg dan de pijnboompitten en kipreepjes/ hamblokjes toe.

 

Eet smakelijk!