Speculaasmuffin: (4 stuks)

 

Ingrediënten:

25 gram havermoutmeel

25 gram amandelmeel

50 gram magere yoghurt

50 gram roomboter

2 eieren

2 tl. koek- en speculaaskruiden

1/2 tl. bakpoeder

1/2 tl. zoetstof

amandelschaafsel

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de eieren met de yoghurt en de iets gesmolten roomboter goed door elkaar. Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg het natte mengsel al roerend toe. Voeg hier de zoetstof aan toe en roer nog even goed door. Schep het deeg in de muffinvorm, verdeel hierover wat amandelschaafsel en bak het in 15-20 minuten. Laat het even afkoelen in de muffinvorm en plaats ze daarna in de koelkast om verder af te koelen en stevig te worden. Bewaar ze in de koelkast.

 

Eet smakelijk!