Spaghetti met courgette-basilicumsaus
Ingrediënten:
160 gr. spaghetti
2 courgettes
1 bakje champignons
2 teentjes knoflook
1 ui
15 blaadjes basilicum
2 tl italiaanse kruiden
1 blokje groentebouillion
120 ml kookroom
200 gr. hamblokjes
2 tomaten
zout/peper
Bereiding:
Kook de spaghetti met een blokje groentebouillion
Snijd de courgette in blokjes
Bak de courgette in een pan ongeveer 5 min
haal deze daarna van het vuur en voeg de kookroom, basilicum en de italiaanse kruiden toe, doe dit alles in de blender totdat het een romig mengsel wordt.
Snijd de ui, champignons en tomaten in kleine stukjes.
Fruit de knoflook en ui in de koekenpan totdat ze glazig zijn bak daarna de champignons mee en bak de tomaten als laatste nog even kort mee.
Voeg nu het sausmengsel en de hamblokjes toe en warm dit nog even kort op.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Eet smakelijk!