Snackpaprika
Ingrediënten:
1 paprika
Hüttenkäse
Groene pesto
Pompoen- of zonnebloempitten
Bereiding:
Snijd de paprika door de helft en verwijder de pitten. Schep met een theelepel wat hüttenkäse in en daarna met een puntje van je mes wat groene pesto. Let op wanneer je pesto uit een potje gebruikt, deze is op oliebasis en dus vet. Probeer dan zoveel mogelijk te vermijden dat je teveel olie pakt. Zodra je het hebt verdeeld over de hüttenkäse kun je er een paar pompoen- of zonnebloempitjes over strooien.
Ingrediënten verse pesto:
3 handenvol verse basilicum
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels pompoenzaad
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Meng de blaadjes basilicum, knoflook en pompoenzaadjes door elkaar in een keukenmachine of blender. Laat de machine draaien en schenk dan de olie, het sinaasappel- en citroensap erbij. Voeg eventueel wat zout en peper toe.
Eet smakelijk!