Runderstoofpotje
Ingrediënten:
2 eetlepel olijfolie
400 gram magere runderlap (in reepjes)
2 uien
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode peper (fijngehakt)
1 eetlepel kerrie
1 theelepel komijnpoeder
4 eetlepel sojasaus
1 theelepel stevia (optioneel)
1 eetlepel azijn
400 gram gekookte zilvervliesrijst
750 gram roerbakmix
peper naar smaak
Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees rondom bruin in circa 2 minuten. Voeg de ui, knoflook, rode peper, de kerriepoeder en het komijnpoeder toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee met het vlees.
Blus het geheel af met 200 ml water. Voeg de sojasaus en de azijn toe en stoof het vlees gaar in ongeveer 2 uur en 30 minuten. Roer het vlees af en toe door en giet er indien nodig een beetje water bij.
Bereid zo'n 15 minuten voordat het vlees gaar is de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de roerbakgroenten gaar in 5 minuten. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Bind de saus van het vlees met een beetje magere jus poeder of een schepje kruiden bouillon. Vervolgens verdeel de rijst en de groenten over 4 borden en serveer het vlees erbij.
Eet smakelijk!