Quiche
Ingrediënten volkoren bodem:
160 gram volkorenmeel
70 ml water
25 ml olie
2 tl Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Ingrediënten vulling:
1 ui
5 champignons
150 gr broccoli
Hand vol spinazie
4 zongedroogde tomaten
150 gr hamblokjes/kipreepjes
4 eieren
160 ml kookroom light
100 gr 30 +geraspte kaas
1 volkoren beschuit
Kruiden naar keuze bijv italiaanse kruiden en peper evt met klein beetje chili voor wat meer pit
Bereiding:
Verwarm de oven op 190 gr
Spray de quichevorm in met fry-light
Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar totdat het een bal is en strooi wat meel op het aanrechtblad en rol het deeg plat
Leg het deeg in de quichevorm met een kleine opstaande rand en prik met vork gaatjes in de bodem
Verkruimel de beschuit over de bodem
Snijdt alle groenten in kleine stukjes
Bak alle groenten in de koekenpan voeg de hamblokjes of kipreepjes en zongedroogde tomaten op het eind toe
Mocht er veel vocht bij vrij komen giet dit af
Doe de eieren, kruiden, kookroom en 50 gr geraspte kaas in een kom en roer dit met de garde goed door
Verdeel de groenten over de bodem
Giet het eiermengsel er overheen en strooi als laatste de overige geraspte kaas eroverheen
Zet de quiche 30-35 min in de oven
De quiche is zowel koud als warm lekker
Eet smakelijk!