Quiche

 

Ingrediënten volkoren bodem:

160 gram volkorenmeel

70 ml water

25 ml olie

2 tl Italiaanse kruiden

Peper en zout naar smaak

 

Ingrediënten vulling:

1 ui

5 champignons

150 gr broccoli

Hand vol spinazie

4 zongedroogde tomaten

150 gr hamblokjes/kipreepjes

4 eieren

160 ml kookroom light

100 gr 30 +geraspte kaas

1 volkoren beschuit

Kruiden naar keuze bijv italiaanse kruiden en peper evt met klein beetje chili voor wat meer pit

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 190 gr

Spray de quichevorm in met fry-light

Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar totdat het een bal is en strooi wat meel op het aanrechtblad en rol het deeg plat

Leg het deeg in de quichevorm met een kleine opstaande rand en prik met vork gaatjes in de bodem

Verkruimel de beschuit over de bodem

Snijdt alle groenten in kleine stukjes

Bak alle groenten in de koekenpan voeg de hamblokjes of kipreepjes en zongedroogde tomaten op het eind toe

Mocht er veel vocht bij vrij komen giet dit af

Doe de eieren, kruiden, kookroom en 50 gr geraspte kaas in een kom en roer dit met de garde goed door

Verdeel de groenten over de bodem

Giet het eiermengsel er overheen en strooi als laatste de overige geraspte kaas eroverheen

Zet de quiche 30-35 min in de oven

 

De quiche is zowel koud als warm lekker

 

Eet smakelijk!