Pompoenpannenkoek
Ingrediënten:
1 zakje pompoenblokjes (400 gram)
2 eieren
100 milliliter magere melk
100 gram volkoren meel
Bereiding:
Kook de pompoenblokjes gaar in een pannetje met water. Weeg ondertussen je meel af en meng dit met de melk. Giet, als de pompoenblokjes gaar zijn, het water weg. Pureer de pompoenblokjes. Voeg de pompoen toe aan je melk en meel en meng het met een mixer tot een gladde massa. Voeg als laatst de eieren toe en meng dit tot een glad beslag. Het is een vrij dik beslag, maar als je hier niet van houdt kun je er nog wat extra melk aan toevoegen.
Verhit olie in een koekenpan en schep het beslag in je pan. Duw het met de achterkant van een lepel iets uit elkaar zodat je hele koekenpannetje is gevuld. Keer de pannenkoek om als het iets stevig is op de bovenkant, dus niet wanneer de bovenkant droog is zoals bij een 'normale' pannenkoek. Bak vervolgens de onderkant ook goudbruin en beleg je pannenkoek met producten naar keus.
Eet smakelijk!