Pokebowl met zalm

 

Ingrediënten:

400 gram gekookte zilvervliesrijst

400 gram verse rauwe zalm in blokjes

1 komkommer, in dunne lange plakken

100 gram radijs, in dunne plakjes

100 gram tomaatjes, door de helft

100 gram gemengde sla

2 bosuien in ringetjes gesneden

1 pluk kiem groente

5 eetlepels sojasaus

1 teen knoflook

1/2 eetlepel geroosterde sesam zaadjes

Extra optie: 3 sushi nori vellen in stukjes gebroken

 

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen tot dat deze koud of lauwwarm is.

Kook de sojasaus even kort in een koekenpan in met de knoflook en laat het daarna even afkoelen.

Snijd de zalm en alle groentes, zoals hierboven staat beschreven.

Pak dan per persoon een schaaltje en doe daar eerst wat sla in en daarna de rijst. Doe daar de sojasaus overheen en verdeel dan de zalm en de groentes over de schaaltjes.

Verdeel daarna de sesam zaadjes over de 4 schaaltjes.

 

Eet smakelijk!

 

Menusuggestie:

Je kan eindeloos variëren met vis/vlees en de groentes, dus voeg gerust nog wat toe.

Om het wat pittiger te maken, kan je een beetje wasabi toevoegen.