Penne met zalm en spinazie
Ingrediënten:
400 gram gekookte volkoren penne
200 gram spinazie (vers of diepvries)
250 gram cherrytomaatjes
250 gram zalmfilet
250 ml. kookroom light
1 teentje knoflook
halve eetlepel dille
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels kurkuma
2 theelepels oregano
1 theelepels paprikapoeder
100 gram geraspte kaas
peper/zout
sap van een halve citroen
frylight bakspray
Bereiding:
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de frylight in de wokpan en fruit de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en bak de spinazie met de knoflook tot de spinazie geslonken is. Voeg de cherrytomaatjes toe (gehalveerd). Snijd de zalm in blokjes en voeg dit ook toe aan de spinazie. Daarna voeg je de dille, uienpoeder, kurkuma, oregano, zout en peper toe. Laat de zalm al roerende gaar worden.
Verwarm ondertussen je oven op 190 graden. Voeg bij de geraspte kaas de paprikapoeder en wat peper en zout toe. En doe op het laatst de kookroom light en het sap van een halve citroen bij het spinaziemengsel. Verhit dit kort en zet het vuur uit.
Meng de penne met het spinaziemengsel. Doe het geheel in een ovenschaal en strooi het kaasmengsel erover heen. Laat de ovenschotel in 15 minuten goudbruin worden.
Eet smakelijk!