Oranjetompouce (8 pers.)
Benodigdheden:
Vierkante springvorm (27,5 x 27,5 x 8cm verkrijgbaar bij de Action)
Ingredienten:
500 gr Magere kwark naturel
500 gr optimel kwark met oranje vruchten of 500 gr magere kwark naturel met mandarijnen erdoor
7 blaadjes gelatine
Een beetje zoetstof
8 Mandarijnen
16 Wasa Sesam crunch sensation
Optioneel cereal jam abrikoos
Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water (zie verpakking)
Pel de mandarijnen
Snijd 3 van de mandarijnen in stukjes
Verhit 50 ml water met de stukjes mandarijn in een steelpan en laat dit 1 minuut koken
Knijp de gelatine uit en voeg hier langzaam roerend toe aan het mandarijn mengsel
Doe de kwark en een klein beetje zoetstof in een kom en voeg hier langzaam al scheppend mandarijnmengsel doorheen
Giet het mengsel in de springvorm en laat deze in 2 uur opstijven in de koelkast
Als de taart klaar is kan je de rand van de springvorm er om weg halen
Daarna kan je de taart in 8 stukken snijden
Leg een cracker op een stuk gesneden taart doe de taartschep onder de kwark en til zo het stukje op
Nu kun je hem omkeren op een bordje zodat je de cracker onder hebt en leg je er nog een cracker boven op
Deze kan je evt besmeren met de jam of direct garneren met mandarijntjes
Variatietip:
Als je liever een zachte bodem hebt kan je de tompouce nog een paar uur in de koelkast zetten
Fijne Koningsdag!