Oranjetompouce (8 pers.)

 

Benodigdheden: 

Vierkante springvorm (27,5 x 27,5 x 8cm verkrijgbaar bij de Action)

 

Ingredienten:

500 gr Magere kwark naturel

500 gr optimel kwark met oranje vruchten of 500 gr magere kwark naturel met mandarijnen erdoor

7 blaadjes gelatine

Een beetje zoetstof

8 Mandarijnen

16 Wasa Sesam crunch sensation

Optioneel cereal jam abrikoos

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water (zie verpakking)

Pel de mandarijnen

Snijd 3 van de mandarijnen in stukjes

Verhit 50 ml water met de stukjes mandarijn in een steelpan en laat dit 1 minuut koken

Knijp de gelatine uit en voeg hier langzaam roerend toe aan het mandarijn mengsel

Doe de kwark en een klein beetje zoetstof in een kom en voeg hier langzaam al scheppend mandarijnmengsel doorheen

Giet het mengsel in de springvorm en laat deze in 2 uur opstijven in de koelkast

Als de taart klaar is kan je de rand van de springvorm er om weg halen

Daarna kan je de taart in 8 stukken snijden

Leg een cracker op een stuk gesneden taart doe de taartschep onder de kwark en til zo het stukje op

Nu kun je hem omkeren op een bordje zodat je de cracker onder hebt en leg je er nog een cracker boven op

Deze kan je evt besmeren met de jam of direct garneren met mandarijntjes

 

Variatietip:

Als je liever een zachte bodem hebt kan je de tompouce nog een paar uur in de koelkast zetten

 

Fijne Koningsdag!