Nasi/ Bami
Ingrediënten:
400 gram kip
2 middelgrote prei
2 paprika's
2 uien
1 courgette
250 gram champignons
2 tot 3 teentjes knoflook
4 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kurkuma
flinke snuf zwarte peper
snuf laos
snuf zout
2 eetlepels olie
4 eetlepels suikervrije sojasaus
400 gram zilvervliesrijst (of volkoren mienestjes)
4 eieren
**weinig tijd? De groentes zou je eventueel kunnen vervangen door 500 gram roerbakmix.
Bereiding:
Zet alvast een pan water op voor de rijst, en kook deze tijdens het roerbakken van de mix volgens aangegeven tijd. Maak ondertussen een marinade van de olie, sojasaus, knoflook en kruiden en marineer het vlees hierin minimaal 15 minuten.
Roerbak het vleesmengsel vervolgens gaar. Voeg hierna de fijngesneden groenten toe en roerbak deze beetgaar. Bak op het laatst de champignons nog even mee. Voeg het vlees en de groenten samen en laat even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Mix de rijst door het roerbakmengsel en warm goed door. Proef en maak eventueel af met een scheutje sojasaus en/of een beetje sambal. Het gerecht is erg lekker met een gebakken eitje.
Eet smakelijk!