Nachoschotel

 

Ingrediënten:

8 volkoren wrap

olijfolie

3 tl paprikapoeder

zout en peper

Ingrediënten:

300 g rundergehakt

125 g crème fraîche light

100 g geraspte 30+ kaas

2 teentjes knoflook

400gr tomatenblokjes

1 bosje lente-ui

1 rode paprika

1 rode ui

2 tl djintan

1 tl paprikapoeder

0,5 tl cayennepeper

1 tl oregano

Peper/ zout naar smaak

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Begin met het maken van de nacho's. Knip de wraps in driehoeken en smeer het licht in met olijfolie en doe hierop wat paprikapoeder, peper en zout. Doe de wraps 10 minuten in de oven.

Verwarm de oven daarna voor op 190 graden.

Snipper de rode ui en de knoflook fijn. Fruit ze en voeg gehakt toe. Rul het gehakt in een paar minuten bruin.

Voeg alle kruiden toe aan het gehaktmengsel en meng even goed door elkaar.

Voeg nu de tomatenblokjes toe, snijd de rode paprika in kleine stukjes en voeg deze ook toe.Laat alles nog enkele minuten pruttelen.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje nacho's. Voeg vervolgens een deel van het groente-en gehaktmengsel toe en bestrooi met geraspte kaas en de crème fraiche. Doe hierboven op weer nacho's en eindig met gehaktmengsel doe hier weer kaas en crème fraiche overheen

Plaats het voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Bestrooi de lente-ui in stukjes erover heen

Je kan ook de crème fraiche weglaten en als de nacho's uit de oven komen er knoflooksaus (yoghurt met knoflook en wat peper) overheen doen.

 

Eet smakelijk!