Nacho's met pulled chicken
Ingrediënten nacho's:
volkoren wrap
olijfolie
paprikapoeder
zout en peper
Ingrediënten pulled chicken:
400 gram kipfilet
2 grote tomaten
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien
1 kippenbouillonblokje
gemberwortel, stukje van ca. 1 cm
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel laos poeder
1 theelepel ketoembar
sojasaus ( Kikkoman)
Frylight bakspray
Bereiding:
Verhit een pan met water met een kipbouillonblokje. Doe de kipfilets hierin zodra het water kookt en kook ze 15 a 20 minuten op middelhoog vuur.
Begin ondertussen met het maken van de nacho's. Knip de wraps in driehoeken en smeer het licht in met olijfolie en doe hierop wat paprikapoeder, peper en zout. Doe de wraps 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
Haal, als de kipfilet wit en gaar is, de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken helemaal uit elkaar in kleine stukjes.
Snijd de gember heel fijn en de tomaten in kleine stukjes. Spuit wat Frylight bakspray in de pan en fruit hierin de ui, knoflook, tomaten en gember. Voeg hierna een flinke theelepel sambal toe. Fruit dit nog even mee en voeg vervolgens laos en ketoembar toe. Bak dit in zijn geheel 2 minuten en voeg daarna de pulled chicken toe en laat even meebakken. Breng het op smaak met wat peper, zout en kikkoman.
Verdeel vervolgens de nacho's en pulled chicken over 4 borden.
Eet smakelijk!