Moussaka
Ingrediënten:
600 gr zoete aardappel
2 teentjes knoflook
2 aubergines
300 gr rundergehakt
2 uien
400 gr tomatenblokjes/ gezeefde tomaten
70 gr tomatenpuree
1 tl kaneel
3 tl oregano
30+ kaas
zout en peper
olijfolie/ Frylight
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd ze in schijfjes, kook ze daarna ong 15 min totdat ze gaar zijn.
Snijd de ui in stukjes en de aubergine in blokjes.
Fruit de knoflook in olijfolie en voeg de uien toe.
Voeg het gehakt met alle kruiden toe en bak dit rul.
Voeg nu de aubergineblokjes toe en bak deze 10 min. mee.
Daarna de tomatenpuree en tomatenblokjes toevoegen en laat dit nog ongeveer 5 min staan.
Spray de ovenschaal in met Fry-light, verdeel de helft van de schijfjes zoete aardappel over de bodem.
Verdeel hier het tomaten-gehakt mengsel overheen en daar overheen de de andere helft van de zoete aardappel.
Strooi hier de geraspte kaas overheen.
Zet de moussaka 20-25 min in de oven.
Eet smakelijk!