Mosterdsoep
Ingrediënten:
200 gr. gesneden prei
2 rode uien
5 eetl. grove mosterd
2 groentebouillonblokjes
2 teentjes knoflook
250 ml. kookroom light
100 gr. 30+ geraspte kaas
Lente-ui
Hamblokjes of zalmsnippers
Bereiding:
Snij de prei en ui in stukjes
Fruit in een pan de knoflook aan in olijfolie voeg hier de ui en prei aan toe totdat het glazig is.
Voeg 5 eetl. mosterd toe en bak dit even mee en voeg dan de bouillonblokjes en 800 ml water toe en breng het aan de kook.
Laat het nog ong. 15 minuten koken.
Pureer het met de staafmixer en voeg de kookroomlight en de kaas toe en verwarm deze nog even al roerend op.
Voeg naar smaak nog wat extra mosterd toe.
Garneer de soep met Lente-ui en hamblokjes of zalmsnippers.
Eet smakelijk!