Macaroni stroganoff
Ingrediënten:
400 gram mager rundergehakt
400 gram gekookte macaroni
600 gram wokgroentes
2 teentjes knoflook
1 ui
125 ml crème fraîche light
Voor de saus heb je het volgende nodig:
1,5 tl Italiaanse kruiden
3-4 el tomatenpuree of gezeefde tomaten
0,5 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
Snuf chilipoeder of cayennepeper, snuf koriander en een snuf komijn
0,5 tl gemberpoeder
Peper/zout
Bereiding:
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Fruit in wat frylight of olijfolie de knofook en de ui. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit tot het gaar is. Voeg de groentes toe en bak dit zo’n 5 minuten mee. Tijdens het bakken van de groentes kun je alvast de saus maken. Deze voeg je toe als het groentemengsel klaar is. Schep het goed om en laat het zachtjes pruttelen. Voeg hierna de crème fraîche toe. Meng dit ook goed door het groentemengsel. Voeg de macaroni toe aan je groentemengsel en schep het goed door elkaar. Laat het nog kort even pruttelen op laag vuur. Houd je liever de macaroni apart van het groentemengsel? Dit is ook geen probleem.
De macaroni is heerlijk met een frisse salade erbij. Denk aan wat ijsbergsla, of de koolsalade.
Eet smakelijk!