Mac and cheese
Ingrediënten:
3 rode uien
800 gram pompoen
200 gram geraspte kaas
4 teentjes knoflook
400 gram volkoren macaroni
200 gram philadelphia bieslook light
1 el. olijfolie
1/2 tl. chilivlokken
1/2 tl. nootmuskaat
Bereiding:
Snijd de knoflook en de ui fijn. Schil de pompoen en verwijder de pitten en draadjes. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking en kook de pompoen in ongeveer 8 minuten gaar. Spray wat frylight in een koekenpan en fruit de helft van de knoflook en de ui. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden. Giet de macaroni en de pompoen af, maar bewaar één kopje kookvocht van de pompoen. Pureer de pompoen met het kookvocht en meng hier de nootmuskaat, de chilivlokken en de philadelphia doorheen. Meng vervolgens de pompoen met de macaroni, de helft van de geraspte kaas en het knoflook-/uimengsel. Vet een ovenschaal in, en doe je macaroni- en pompoenmengsel hierin. Meng vervolgens de rest van je knoflook en kaas door elkaar en verdeel dit over je macaronimengsel. Bak het in ongeveer 25 minuten af totdat de bovenkant lekker knapperig is.
Eet smakelijk!