Lasagne met zoete aardappel
Ingrediënten:
600 gr zoete aardappelen
1 courgette
1 ui
500 gr. passata
100 gr. geraspte 30+kaas
1 teentje knoflook
1 el. Italiaanse kruiden
1 rode paprika
400 gr. champignons
peper/zout
Evt kan je ook nog 400 gr mager rundergehakt toevoegen
Bereiding:
Schil de zoete aardappelen. Kook ze ongeveer 10 minuten in een pan met water. Snijd ze hierna in plakjes. Snijd de courgette, paprika, ui, knoflook en champignons. Doe wat olijfolie of frylight in een wok of hapjespan. Zodra dit warm is fruit je de ui met knoflook aan. Voeg na een paar minuten de courgette, paprika en champignons toe. Dit bak je ongeveer 5 minuten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe aan je groentemengsel. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Hier doe je de helft van de saus overheen, doe hier de andere helft van de zoete aardappel overheen en daarna de rest van het groentemengsel. Hier doe je de geraspte kaas overheen. Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!