Lasagne

 

Ingrediënten: 

400 gram rundergehakt 

500 gram roerbakgroente

400 gram champignons

2 uien

1 runderbouillonblokje 

500 gram gezeefde tomaten 

scheut kookroom light

handje geraspte kaas 30+

1 pak volkoren lasagnebladen

1 teentje knoflook

2 tl italiaanse kruiden

zout en peper 

 

Bereiding: 

Verwarm je oven op 180 graden. Rul het gehakt met de knoflook en wat zout en peper in een wokpan en voeg als het goudbruin is de champignons en roerbakmix of verse groentes toe. Voeg als laatst de gele uien toe. Voeg nu de italiaanse kruiden toe. Bak dit op hoog vuur tot de groenten gaar zijn en voeg het pakje gezeefde tomaten toe. Laat het verder pruttelen op laag vuur en voeg het runderbouillonblokje toe. Wil je iets meer smaak? Voeg dan een extra bouillonblokje toe. Laat het ongeveer 5-10 minuten pruttelen en doe er als laatst een scheut kookroom bij. Roer dit goed en laat het nog een paar minuten op het vuur staan. 

 

Begin de opmaak van je ovenschaal met je groentemengsel. Hierover doe je lasagnebladen en vervolgens weer je groentemengsel. Je laatste laag is het groentemengsel. Hierover doe je een handje geraspte kaas en dan kun je de lasagne in 45 minuten afbakken. 


Eet smakelijk!