Kip tandoori
Ingrediënten:
400 gr. gekookte zilvervliesrijst
300 gram kipfilet, in blokjes
250 gram crème fraîche light
1 ui
400 gram broccoli, in roosjes
250 gr champignons
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 appel, in blokjes
3 tl gerookt paprikapoeder
2 tl paprikapoeder
Halve theelepel cayennepeper
1 tl gemalen komijnzaad
Halve theelepel kurkuma
1 tl koriander
2 tl gemalen gemberwortel
1 tl kardemon
Zout en peper naar smaak
Pem bakspray of olijfolie
Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit pem of olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook aan en voeg de ui en champignons toe. Bak vervolgens de kipfilet rondom bruin. Voeg alle kruiden en de crème fraîche light toe, laat dit nog 2 minuten opwarmen
Kook de broccoli gaar.
Voeg de laatste minuten de appel toe aan de saus met kip. Serveer de kip tandoori met de rijst en de broccoli.
Eet smakelijk!