Kip madras

 

Ingrediënten:

 400 gram kipfilet

2 rode paprika's 

1 prei 

2 uien 

3 teentjes knoflook

1 rode peper

100 ml. kookroom light

100 m. melk

1 kippenboullionblokje

5 bosuitjes

1 tl. kerriepoeder

1 tl. gember

2 el. kurkuma 

400 gr. zilvervliesrijst

peper/zout

 

Bereiding: 

Snijd alle ingrediënten. De rode peper ontdoe je van de zaadjes en snipper je met de teentjes knoflook fijn. De twee uien snijd je ook in kleine stukjes. De paprika, prei en bosui snijd je in stukjes en verdeel je over twee schaaltjes. Deze gaan namelijk op verschillende momenten in de saus. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet een wok of hapjespan op het vuur met een beetje olijfolie of frylight bakspray. Fruit de knoflook met een beetje peper en voeg hierna de uien toe. Zodra de ui glazig is, voeg je ook de kipfilet toe. Bak de kip eventjes om en om zodat de buitenkant dichtgeschroeid is. De kip gaart namelijk nog verder in de saus. Zodra de kip is dichtgeschroeid, voeg je 1 bakje met paprika, prei en bosui toe. Bak dit even mee en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg hierna de kruiden toe (kerriepoeder, gember en kurkuma). Zorg dat je de kruiden even meebakt met de rest. Hierna voeg je de kookroom en melk toe. Roer het even door zodat het een smeuïg sausje wordt. Voeg het bouillonblokje toe en roer nog goed door. Voeg eventueel nog wat kruiden toe. Voeg voordat je de pan van het vuur haalt het tweede bakje met paprika, prei en bosui toe. Schep wat rijst op een bord en daarover de saus. 

 

Eet smakelijk!