Kaisersmarrn
Ingrediënten:
60 ml magere melk
2 eieren
20 gram rozijnen
60 gram volkoren meel
1 tl. stevia of andere zoetstof
olijfolie/frylight
Bereiding:
Scheid het eiwit apart van de dooiers. Klop dit stijf met een mixer. Als je het schaaltje over de kop kunt houden zonder dat het eruit loopt, is je eiwit goed geklopt. Klop daarna in een ander kommetje het eigeel los en voeg hier het volkoren meel, de melk en de zoetstof door. Meng dit tot een glad beslag. Roer nu het eiwit rustig door het meelmengsel. Doe je dit te snel, dan blijft je eiwitmengsel niet luchtig. Voeg als laatst de rozijnen door je beslag en schep het rustig om. Verwarm wat olijfolie of frylight in een kleine koekenpan en schenk je mengsel hier in. Bak het ongeveer 1 minuut. Trek je mengsel nu met twee vorken uit elkaar en schep het om. Blijf het zo nu en dan even omscheppen totdat het gaar is. Lekker met wat appel en céréal jam, of met wat kaneel erover.
Eet smakelijk!