Havermoutreep
Ingrediënten:
1 kleine appel (elstar)
100 gram havermout
80 gram aardbeien
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak meel van je havermout door dit in de keukenmachine te doen. Schil en rasp daarna de appel of doe deze ook in de keukenmachine zodat het moes wordt. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en voeg deze toe aan je meel/appelmengsel. Deze meng je niet meer in de keukenmachine, maar schep dit door elkaar met een lepel.
Kreukel een stuk bakpapier en maak deze nat. Knijp het meeste water eruit en leg deze in een ovenschaal. Verdeel je mengsel over de ovenschaal en druk het iets aan. Verdeel de rest van de klein gesneden aardbeien over het mengsel en zet de ovenschaal in de oven. Bak het in ongeveer 20 minuten en laat het vervolgens afkoelen voordat je er repen van snijd.
* Variatietip: voeg wat lijnzaad of pitjes toe aan je mengsel voor het 'mueslireep' idee.
Eet smakelijk!