Gepofte zoete aardappel
Ingrediënten:
4 grote zoete aardappelen
olijfolie
Creme Fraiche light
Ingrediënten tomatensalsa:
2 tomaten in stukjes gesneden
komkommer in kleine blokjes gesneden
100 gr feta in blokjes
1/2 rode ui
1 teentje knoflook
olijfolie
zout /peper
Bereiding:
Zoete aardappel poffen
Verwarm de barbeque op 200 °C / of de oven op 190 °C
Was de zoete aardappelen(met schil) en verwijder oneffenheden.
Besprenkel de zoete aardappelen met een klein beetje olijfolie en pak ze in met aluminiumfolie. Leg ze vervolgens op het rooster als de barbeque/ oven op temperatuur is. Na ongeveer 45 minuten zijn ze klaar. Draai ze op de helft van de tijd een keer om.
Bereiding tomatensalsa:
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de komkommer, feta en rode ui in kleine blokjes en doe het samen met de tomaten in een kom. Pers het knoflookteentje en voeg dit ook toe.
Besprenkel de tomatensalsa met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
Haal de zoete aardappelen van de barbecue. Maak een inkeping met een mes in de aardappelen en doe er 1 eetlepel creme fraiche in en daarbovenop de tomatensalsa.
Eet smakelijk!