Curry met sperziebonen
Ingrediënten:
160 gr zilvervliesrijst
300 gr (vega) kipreepjes
2 uien
2 teentjes knoflook
800 gr Sperziebonen(gekookt)
400 gr gezeefde tomaten
125 gr crème fraiche light
2 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
Voor de marinade:
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder/ katoembar
1tl gemberpoeder
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
0,5 tl chilipoeder
peper/zout
150 ml yoghurt
Bereiding:
Doe in een kom de (vega)kipreepjes en alle ingrediënten voor de marinade, roer dit goed door elkaar en zet dit een uurtje in de koelkast.
Kook daarna de rijst volgens de verpakking.
Bak nu de knoflook en de uien en voeg de kipreepjes toe en voeg daarna de sperziebonen toe.
Voeg nu de gezeefde tomaten en de crème fraiche en de kruiden toe, laat dit nog 10 min sudderen
Daarna kan de rijst erdoor.
Lekker met veldsla of rucola
Eet smakelijk!