Broccolischotel met couscous
Ingrediënten:
1 dikke stronk broccoli
1 teentje knoflook
2 sjalotje
300 gram kipfilet of kipreepjes
1 eetlepel olijfolie
3 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels magere melk
ras el hanout (Jonnie Boer)
150 gram ongekookte volkoren couscous
Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook, het sjalotje en de tomaten in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak dit goudbruin in de olijfolie of frylight bakspray. Bak daarna de knoflook, de sjalotjes en voeg de kerriepoeder toe. Voeg hierna de tomaat, de broccoli en de magere melk toe en laat het even pruttelen tot de broccoli iets meer gaar wordt.
Verdeel de couscous over een (oven)schaal en giet hier 200 milliliter gekookt water overheen. Dek dit af met een deksel of folie en laat het ongeveer 5 minuten staan. Breng de couscous op smaak met wat olijfolie en de ras el hanout kruiden en verdeel het vervolgens over de borden. Schep als laatst het groentemengsel erbij.
Eet smakelijk!