Bospaddenstoelensoep

 

Ingrediënten:

1 pastinaak

400 gr kastanjechampignons

1 bosje bieslook

1 runderbouillonblokje

200 ml crème fraîche light

Nootmuskaat

Peper

 

Bereiding:

Snijd de pastinaak in stukken, de kastanjechampignons in vieren (bewaar een paar champignons en snijd die in plakjes) en snijd de bieslook fijn. Doe de pastinaak, champignons, 1 theelepel nootmuskaat, het bouillonblokje en 800 ml water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het koken tot de pastinaak gaar is. Haal de pan van het vuur, voeg de crème fraîche toe en pureer tot het een gladde soep is. Voeg nu de champignons toe die je in plakjes hebt gesneden en laat het nog ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de bieslook en eventueel een geroosterd stukje brood.

 

Eet smakelijk!