Babi pangang
Ingrediënten marinade:
400 gr varkenshaas
2 tl gemberpoeder/ djahé
2 tl knoflookpoeder
1 el. uienpoeder
1 ui gesnipperd
6 el. zoute kikoman sojasaus
2 el. citroensap
peper
Ingrediënten saus:
4 dl. water
1 runderbouillionblokje
140 gr. tomatenpuree
2 el. uienpoeder
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. gemberpoeder/ djahé
1 tl.sambal oelek
4 el. ketchup zero
2 el. zoute kikoman sojasaus
20 druppels stevia zoetstof
400 gr. volkoren noodles
800 gr oosterse roerbakgroenten
Bereiding:
Meng de kruiden voor de marinade met de citroensap en smeer het vlees in en plaats deze 2 uur in de koelkast.
Verwarm de gril op 180 gr.
Maak de saus en kook deze in tot 2/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid, voeg evt. nog sambal toe.
Pureer vervolgens de saus met de staafmixer.
Leg de varkenshaas 15 min. op een bakplaat in de oven.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en giet de saus erover en plaats nog 3 min onder de grill.
Kook de volkoren noodles volgens de verpakking.
Roerbak de groenten in een wokpan totdat deze gaar zijn.
Serveer met zoetzuur van Kesbeke
Eet smakelijk!