Romige aspergesoep

 

Ingrediënten:

1 kg witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm

250 gr. gerookte zalm in kleine plakjes of hamblokjes

4 el. basilicum, fijn gesneden

2 el. olijfolie

250 ml. kookroom light

 

Bereiding:

Houd de aspergekopjes apart. Kook de rest van de aspergestukjes in 1 liter water in 20 minuten gaar. Kook intussen in een steelpan de aspergekopjes in 5 minuten gaar.

Doe de warme aspergekopjes in een kom. Schep de zalm, basilicum en de olijfolie erdoor.

Pureer in een blender of met de staafmixer de aspergestukjes met het kookvocht. Zeef de soep en druk met een lepel zoveel mogelijk van de aspergestukjes door de zeef. Breng de soep opnieuw tegen de kook aan. Voeg de room met zout en peper naar smaak toe.

Verdeel het asperge-zalmmengsel over 4 ruime kommen en schep de aspergesoep erbij.

 

Eet smakelijk!