Arros Moro
Ingrediënten:
2 uien
2 teentjes knoflook
400 gram zilvervliesrijst
300 gram sperziebonen
200 gram kipfilet
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kikkoman
1 komkommer
1 rode ui
2 gele uien
1 ijsbergsla
1 spaanse peper (optioneel)
200 gram ananas
tomatenpuree
bosje koriander
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking en kook de sperziebonen beetgaar. Snijd de sla in repen, de komkommer en ananas in blokjes. Was de koriander en snijd deze blaadjes heel fijn. Verwijder de pitjes uit je peper en snijd dit in smalle reepjes en snijd de rode ui fijn. Meng al deze ingrediënten (gebruik de helft van je koriander) door elkaar en zet dit aan de kant.
Doe de olijfolie of frylight in een wokpan en fruit hierin de knoflook en de gele uien glazig. Bak dan de kipfilet en de andere helft van de koriander kort mee. Voeg de beetgare sperziebonen, de kikkoman en een blikje tomatenpuree toe en laat het zachtjes pruttelen. Meng als laatst de rijst erdoor en zorg dat het geheel goed warm is.
Verdeel de rijst met sperziebonenmengsel over de borden en voeg er wat salade bij voor de frisse touch.
Eet smakelijk!