Appelcake

 

Ingrediënten:

200 gram magere kwark ( op kamertemperatuur)

50 ml olijfolie

100 gram volkoren tarwemeel of havermeel

100 gram amandelmeel

1 appel

3 eieren

beetje zoetstof ( poeder) of 10 druppels vloeibare zoetstof

1,5 theelepel bakpoeder

¼ theelepel zout

Snufje kaneel

10 gram amandelschaafsel ( optioneel)

 

Bereiding:

Doe een laagje bakpapier op de bodem van een springvorm ( 24-26 centimeter).

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Meng de kwark, de olijfolie, de zoetstof, de volkoren tarwemeel of havermeel, amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, het kaneel en het zout in een mengkom. Mix met een handmixer (met gardes) tot een egaal mengsel. Kort kloppen is voldoende. Giet het beslag in de bakvorm. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels mooie schijfjes. Verdeel de schijven over het beslag, en druk ze een beetje in. Strooi de amandelschaafsel erover heen en eventueel nog wat kaneel.

Bak de cake in ongeveer 50 – 55 minuten gaar.

Controleer met een saté prikker of de cake gaar is.

Laat de cake afkoelen en smullen maar!

evt kan je ook nog appelblokjes door het cakemengsel doen

 

Eet smakelijk!